Culinary Arts Management (BTEC 5)

Culinary Arts Management (BTEC 5)

Culinary Arts Management (BTEC 5)

Lielbritānijas diploms pavārmāksla! 

Jauna programma kopš 2018. gada septembra!

“BTEC Level 5 Higher National Diploma in Culinary Arts Management” ir profesionālās augstākās izglītības programma, kuras apguves rezultātā tiek piešķirta Lielbritānijas 5. līmeņa profesionālā kvalifikācija viesmīlības uzņēmumu vadībā ar specializāciju pavārmākslā un virtuves darba vadībā.

Programma izstrādāta Lielbritānijā 2017.gadā, ļaujot iegūt modernu izglītību, kāda nepieciešama topošajam šefpavāram vai pavāram tehnologam, kurš vēlas attīstīt prasmi radīt izcilus ēdienus un būt labs ēdināšanas uzņēmuma vadītājs.

Download PDF (1.73MB)


Programmas apraksts
A DAĻA – vispārizglītojošie priekšmeti (Core Units):
  • Mūsdienu viesmīlības industrija (The Contemporary Hospitality Industry)
  • Klientu pieredzes vadība (Managing the Customer Experience)
  • Patērētāju uzvedības psiholoģija viesmīlībā (Hospitality Consumer Behaviour and Insight)
  • Uzņēmējdarbības pamati viesmīlībā (The Hospitality Business Toolkit)
  • Profesionālisms un prakse (Professional Identity and Practice)
  • Līderība un vadības prasmes servisa nozarē (Leadership and Management for Service Industries)
  • Pētniecisks darbs (Research Project)
B DAĻA – specializācijas priekšmeti (Specialist Units):
  • Pārtikas ražošanas vadība (Managing Food Production)
  • Sagādes sistēmu pārvaldība viesmīlībā (Hospitality Supply Chain Management)
  • Ēdienkartes izstrāde, plānošana un dizains (Menu Development, Planning and Design)
  • Kreatīva virtuves darba vadība (Creative Kitchen Management)
  • Pārtikas inovācijas (Food Innovation)
  • Specializācijas prakse (Work Experience)
C DAĻA – izvēles priekšmeti (Optional Units):
  • Restorāna darba vadība (Managing Food and Beverage Operations)
  • Maizes un konditorejas izstrādājumu ražošana (Creative Patisserie and Artisan Bakery)
  • Gaļas un zivs produktu apstrāde (Butchery and Fishmongery)
  • No baristas uz bāra darba vadību (Barista to Bar Management)
  • Pārtikas zinātne (Food Science)
  • Dietoloģija (Diet and Nutrition)
  • Profesionālā angļu / franču / itāļu / vācu / spāņu / krievu valoda
Lejupielādēt pilnu programmas specifikāciju (Pdf)

Mācību process un prakse

Programmas apguve aizņems 2 gadus jeb 4 semestrus, kuru laikā jāsavāc 240 kredītpunkti.

Programma apvieno akadēmiskās zināšanas jeb teoriju ar lielu daļu prakses. Specializācijas un daudzi izvēles priekšmeti tiek apgūti praktiskajās mācībās, kuras tiek organizētas reālā darba vidē – HOTEL SCHOOL partneruzņēmumos.

 
 

Jau pirmā semestra beigās ir paredzēta mēnesi garā prakse. Tā notiek Latvijas (parasti Rīgas centra) lielākajās viesnīcās un atpazīstamos restorānos, kuri piedāvā augsta līmeņa virtuvi. Savukārt otrā semestra beigās tiek piedāvāta apmaksāta prakse ārzemju viesmīlības uzņēmumos 3-4 mēnešu garumā, kuras laikā studenti saņem ikmēneša stipendiju (dzīvošanu un ēdināšanu sedz darba devējs). Uzzināt vairāk par prakses vietām un stipendijām >>

 
Diploms
Pēc programmas sekmīgas apguves studējošie saņem Lielbritānijas valsts atzītu diplomu par augstāko izglītību un 5.līmeņa profesionālo kvalifikāciju – “BTEC Level 5 Higher National Diploma in Culinary Arts Management”. BTEC programmas priekšrocība, ir iespēja saņemt izglītību apliecinošo dokumentu arī par nepilnas programmas apguvi. Savācot 120 kredītpunktus (iespējams 1 gada laikā), studenti var iegūt “BTEC Level 4 Higher National Certificate in Culinary Arts Management”.

BTEC diplomu izsniedz Lielbritānijā un pasaulē lielākā eksaminācijas institūcija – Pearson Education Ltd, kura izstrādā akadēmiskās (Edexcel) un profesionālās (BTEC, LCCI) izglītības programmas, kā arī veic to ietvaros iegūto zināšanu un prasmju pārbaudi vairāk nekā 25 000 izglītības iestāžu Lielbritānijā un vairāk nekā 100 valstīs visā pasaulē.
“HOTEL SCHOOL” Viesnīcu biznesa koledža ir akreditēts BTEC izglītības centrs kopš 2012.gada. Uzzināt vairāk >>
Studiju un darba iespējas
Programmas absolventi var rēķināties ar darba piedāvājumu no HOTEL SCHOOL partneriem kā Latvijā, tā arī ārzemēs, jo tieši augsti kvalificēti pavāri šobrīd ir visvairāk pieprasīti speciālisti viesmīlības nozarē. Kā vienu no iespējām absolventiem piedāvājam 6-12 mēnešu ilgu stažēšanos ASV atpazīstamos viesnīcu tīklos (piemēram, Hilton, Marriott, Four Seasons u.c.), kas būs noderīga starptautiskas karjeras veidošanai. HOTEL SCHOOL ir attīstīs partneraugstskolu tīkls, kurš nodrošina mūsu absolventiem iespēju turpināt studijas Latvijas, Lielbritānijas, Šveices, kā arī daudzu citu valstu augstskolas, iestājoties uzreiz trešajā bakalaura programmas gadā (studiju virzienā “Viesnīcu un restorānu serviss, tūrisma un atpūtas organizācija”).
Diploms ir līdzvērtīgs pirmo divu gadu standarta universitātes bakalaura grādam. Tu mācīsies divus gadus HOTEL SCHOOL koledža un tad varēsi pāriet uz viena gada universitātes papildprogrammu, lai nopelnītu pilnu bakalaura grādu. Uzziniet vairāk – Progression+ service webpage.

Vispārējās iestāšanas prasības
Minimālās prasības uzņemšanai HOTEL SCHOOL augstākās izglītības programmā:
  • Sekmīgi pabeigta vispārējā vidējā izglītība
  • Studijām angļu valodā – angļu valodas prasmes līmenis, kas līdzvērtīgs Upper Intermediate vai augstāks (CEFR – B2/PTE – 51/IELTS 5.5) – attiecīgajā gadījumā
  • Pozitīva un uz servisu orientēta personība, aizraušanās ar darbu viesmīlībā.
  • Apsverot uzņemšanu BTEC programmās, HOTEL SCHOOL var atzīt reflektanta iepriekšējo studiju rezultātus vai ar darbu saistīto pieredzi.

Vivita Ponciusa, Koledžas direktore
Vivita Ponciusa, Koledžas direktore

Kulinārijas māksla pēta īpašas kulinārijas metodes un paņēmienus, lai prezentētu veselīgus, garšīgus, unikālus un estētiskus ēdienus, kas ir restorāna kvalitātes cienīgi. Kulinārijas mākslas studijas apvieno zināšanas par uzņēmējdarbību un vadību ar prasmēm kulinārijā, mākslā un ēdienu prezentācijā. Kulinārijas mākslas programmas studenti iegūs iespēju izbaudīt darbu virtuves vidē un var piedalīties praktiskajās nodarbībās vietējos restorānos.

Komentē

Romans Artamonovs

Ēdiens ir viena no universālākajām valodām! Kulinārijas mākslas programma palīdzēs aptvert Jūsu iekšējā mākslinieka spējas gūt panākumus ēdiena gatavošanas un pasniegšanas metožu un stilu pilnveidošanā. Izmantojiet iespēju gūt pieredzi darbā profesionālā virtuves vidē un piedalīties praktiskajās nodarbībās vietējos “fine dining” restorānos!

Subscribe our newsletter

Mēs informējam Jūs, ka šī tīmekļa vietne izmanto savus, tehniski nepieciešamus un trešo pušu sīkdatnes failus, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes lietotāju draudzīgumu un garantētu augstu funkcionalitāti. Turpinot šīs vietnes pārlūkošanu, Jūs piekrītat sīkdatņu failu izmantošanai. Uzziniet vairāk par sīkdatņu failu izmantošanu, apskatot konfidencialitātes politiku.