Culinary Arts Management (BTEC 5) – HOTEL SCHOOL Viesnīcu biznesa koledža

Culinary Arts Management (BTEC 5)

Culinary Arts Management (BTEC 5)

Culinary Arts Management (BTEC 5)

Lielbritānijā akreditēta izglītības programma

 

“BTEC Level 5 Higher National Diploma in Culinary Arts Management” ir Lielbritānijas regulēto kvalifikāciju infrastruktūras 5. līmeņa profesionālā kvalifikācija viesmīlības uzņēmumu vadībā ar specializāciju pavārmākslā un virtuves darba vadībā.

Kvalifikācija ļauj ieņemt šādus amatus – šefpavārs, restorāna vadītājs, bāra vadītājs, ēdienu un dzērienu nodaļas vadītājs viesnīcā, iepirkumu vadītājs ēdināšanas uzņēmumā.

Programma izstrādāta Lielbritānijā 2017.gadā, ļaujot iegūt modernu izglītību, kāda nepieciešama topošajam šefpavāram vai pavāram tehnologam, kurš vēlas attīstīt prasmi radīt izcilus ēdienus un būt labs ēdināšanas uzņēmuma vadītājs


Programmas mācību priekšmeti
1. gads
  • Mūsdienu viesmīlības industrija (The Contemporary Hospitality Industry)
  • Klientu pieredzes vadība (Managing the Customer Experience)
  • Ēdināšanas procesa organizēšana (Managing Food and Beverage Operations)
  • Starptautiskā gastronomija (International Gastronomy)
  • Uzņēmējdarbības pamati viesmīlībā (The Hospitality Business Toolkit)
  • Līderība un vadības prasmes servisa nozarē (Leadership and Management for Service Industries)
  • Profesionālā identitāte (Professional Identity and Practice)
  • Prakse (Work Experience)
2. gads
  • Ēdienkartes izstrāde, plānošana un dizains (Menu Development, Planning and Design)
  • Kreatīva virtuves darba vadība (Creative Kitchen Management)
  • Pārtikas inovācijas (Food Innovation)
  • Sagādes sistēmu pārvaldība viesmīlībā (Hospitality Supply Chain Management)
  • No baristas uz bāra darba vadību (Barista to Bar Management)
  • Patērētāju uzvedības psiholoģija viesmīlībā (Hospitality Consumer Behaviour and Insight)
  • Pētnieciskais projekts (Research Project)
Lejupielādēt pilnu programmas specifikāciju (Pdf)

Mācību process un prakse
 

Programmas apguve aizņems 2,3 gadus jeb 5 semestrus, kuru laikā jāsavāc 240 Lielbritānijas kredītpunkti (vienādi ar 120 ECTS jeb 80 Latvijas kredītpunktiem).

Mācību procesa ietvaros studenti saņem noteikta parauga uzdevumus, kuru izpilda individuāli vai grupās, beigās iesniedzot dažāda veida darbus – referātus, prezentācijas, foto vai video atskaites par praktisko uzdevumu izpildi u.c. Šie darbi veido katra studenta portfolio, kas pierāda sagaidāmo mācīšanās rezultātu sasniegšanu. Studentu vērtēšanu veic gan priekšmeta pasniedzējs gan neatkarīgs vērtētājs no Lielbritānijas.

  Programmas ietvaros studenti iziet praksi augsta līmeņa Latvijas vai ārzemju viesnīcās un kūrortos – Itālijā, Spānijā, Grieķijā, Vācijā u. c. Ārzemju prakses laikā studenti saņem ikmēneša stipendiju (dzīvošanu un ēdināšanu sedz darba devējs). Uzzināt vairāk par prakses vietām un stipendijām. Programmas beigās jāīsteno pētnieciskais projekts ēdināšanas nozarē.
Mācību maksa
 

Programmas maksa ir 3500 EUR gadā ES pilsoņiem un 5000 EUR gadā citu valstu pilsoņiem. ES pilsoņiem ir iespējams maksāt pa semestriem un mēnešiem.

BTEC programmās tiek piemērota vienreizējā uzņemšanas maksa 500 EUR apmērā par reģistrāciju Edexcel Online sistēmā Lielbritānijā. Uzņemšanas maksa jāveic pēc līguma noslēgšanas. Reģistrēšanās apmācībai ir bezmaksas.

Uzzināt vairāk. 
Programmas akreditācijas dati
 

Programma “BTEC Level 5 Higher National Diploma in CULINARY ARTS MANAGEMENT”, kods 603/2278/0 (Ofqual Regulated Qualifications Framework (RQF) Qualification), ir akreditēta Anglijā, Velsā un Ziemeļīrijā līdz 31.08.2026.

Diploma paraugs:
BTEC diplomu izsniedz Lielbritānijā un pasaulē lielākā eksaminācijas institūcija – Pearson Education Ltd, kura izstrādā akadēmiskās (Edexcel) un profesionālās (BTEC, LCCI) izglītības programmas, kā arī veic to ietvaros iegūto zināšanu un prasmju pārbaudi vairāk nekā 25 000 izglītības iestāžu Lielbritānijā un vairāk nekā 100 valstīs visā pasaulē. “HOTEL SCHOOL” Viesnīcu biznesa koledža ir akreditēts BTEC izglītības centrs kopš 2012.gada. Uzzināt vairāk.

BTEC programmas priekšrocība ir iespēja saņemt izglītību apliecinošo dokumentu arī par nepilnas programmas apguvi. Savācot 120 kredītpunktus (iespējams 1 gada laikā), studenti var iegūt “BTEC Level 4 Higher National Certificate in Hospitality Management”.

Latvijā BTEC izglītības programmas tiek uzskatītas par neformālo izglītību, jo BTEC programmu apguves rezultātā netiek izsniegts Latvijas valsts atzīts izglītības dokuments, bet gan Lielbritānijas valsts atzīts izglītības dokuments.


Karjeras un studiju turpināšanas iespējas programmas absolventiem
 

BTEC programmas absolventi veiksmīgi veido karjeru ne tikai Latvijā, bet visā pasaulē, jo BTEC ir starptautiski atzīts brends, kas garantē augstas kvalitātes izglītību. Tāpēc to augstu novērtē gan ārvalstu darba devēji, gan universitātes.

Saskaņā ar HOTEL SCHOOL veiktām aptaujām, kurās tika uzrunāti BTEC programmas absolventi, vairākums absolventu strādā viesnīcās un tām pielīdzinātās tūristu mītnēs Eiropas Savienībā, Lielbritānijā, ASV, Apvienotajos Arābu Emirātos, Klusā okeāna salās u.c. populāros tūrisma galamērķos.

HOTEL SCHOOL ir attīstīts partneraugstskolu tīkls, kurš nodrošina BTEC programmas absolventiem iespēju turpināt studijas Lielbritānijas un Šveices vadošajās augstskolās, iestājoties uzreiz trešajā (pēdējā) bakalaura programmas gadā.

Tāpat ir iespējams iestāties arī citās augstskolās pa tiešo vai izmantojot Degree Course Finder datu bāzi (nepieciešamības gadījumā jautājiet mūsu Studiju daļas darbiniekiem, kā to pareizi izmantot).


Uzņemšanas prasības
 

HOTEL SCHOOL izskata potenciālo studentu profilu, novērtējot personas spējas apgūt BTEC programmu. Lai iestātos, jāatbilst vismaz vienam no šiem kritērijiem:

  • ir iegūta vidējā izglītība;
  • ir iegūta profesionālā vai arodizglītība viesmīlības nozarē;
  • ir iegūta darba pieredze viesmīlības nozarē.

Studentiem, kas nav iepriekš pabeiguši kādu izglītības posmu angļu valodā, jāuzrāda angļu valodas zināšanas B2 līmenī atbilstoši Eiropas kopīgo pamatnostādņu valodas prasmju līmeņiem vai jāuzrāda IELTS 5.5, vai līdzvērtīgs dokuments

Uzņemšanas noteikumi BTEC 5 programmās.
Diploms
 
Pēc programmas sekmīgas apguves studējošie saņem Lielbritānijas valsts atzītu diplomu par augstāko izglītību un 5.līmeņa profesionālo kvalifikāciju – “BTEC Level 5 Higher National Diploma in Culinary Arts Management”. BTEC programmas priekšrocība, ir iespēja saņemt izglītību apliecinošo dokumentu arī par nepilnas programmas apguvi. Savācot 120 kredītpunktus (iespējams 1 gada laikā), studenti var iegūt “BTEC Level 4 Higher National Certificate in Culinary Arts Management”.

Studiju un darba iespējas
 
Programmas absolventi var rēķināties ar darba piedāvājumu no HOTEL SCHOOL partneriem kā Latvijā, tā arī ārzemēs, jo tieši augsti kvalificēti pavāri šobrīd ir visvairāk pieprasīti speciālisti viesmīlības nozarē. Kā vienu no iespējām absolventiem piedāvājam 6-12 mēnešu ilgu stažēšanos ASV atpazīstamos viesnīcu tīklos (piemēram, Hilton, Marriott, Four Seasons u.c.), kas būs noderīga starptautiskas karjeras veidošanai. HOTEL SCHOOL ir attīstīs partneraugstskolu tīkls, kurš nodrošina mūsu absolventiem iespēju turpināt studijas Latvijas, Lielbritānijas, Šveices, kā arī daudzu citu valstu augstskolas, iestājoties uzreiz trešajā bakalaura programmas gadā (studiju virzienā “Viesnīcu un restorānu serviss, tūrisma un atpūtas organizācija”).  

 
Jūlija Pasnaka, Koledžas direktore, valdes priekšsēdētāja
Jūlija Pasnaka, Koledžas direktore, valdes priekšsēdētāja

Mūsu profesionālā mācību virtuve ir īsta radošuma laboratorija! Nodarbību ietvaros mēs izmēģinām daudz jauna, tostarp arī molekulārās virtuves paņēmienus. Esmu sajūsmā par iespēju strādāt ar kulinārijas programmas studentiem, jo viņi nebaidās eksperimentēt. HOTEL SCHOOL mēs apgūstam tradicionālos un radam jaunus kulinārijas mākslas šedevrus!

Komentē

Romāns Artamonovs

Ēdiens ir viena no universālākajām valodām! Kulinārijas māksla pēta īpašas kulinārijas metodes un paņēmienus, lai prezentētu veselīgus, garšīgus, unikālus un estētiskus ēdienus, kas ir restorāna kvalitātes cienīgi. Nodarbības šajā programmā bieži notiek ārpus HOTEL SCHOOL telpām, apmeklējot labākos restorānus, izstādes un šefpavāru meistarības konkursus.

Pieraksties jaunumiem!

Mēs informējam Jūs, ka šī tīmekļa vietne izmanto savus, tehniski nepieciešamus un trešo pušu sīkdatnes failus, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes lietotāju draudzīgumu un garantētu augstu funkcionalitāti. Turpinot šīs vietnes pārlūkošanu, Jūs piekrītat sīkdatņu failu izmantošanai. Uzziniet vairāk par sīkdatņu failu izmantošanu, apskatot konfidencialitātes politiku.