Horizontālās profesionālās izglītības kapacitātes stiprināšanas projekts

Projekts “Horizontāla PIA kapacitātes stiprināšana internacionalizācijai un modernizācijai, tostarp inovācijai, digitalizācijai un ilgtspējībai, izmantojot metodoloģijas nodošanu un labas prakses apmaiņu” / “Horizontal VET Capacity Building for internationalisation and modernisation including innovation, digitalisation and sustainability by methodology transfer and exchange of good practices”:
- Projekta koordinators: HOTEL SCHOOL Viesnīcu biznesa koledža
- Projekta īstenošanas periods: 2023. gada 1. decembris – 2025. gada 30. novembris
- Projekta numurs: 101129249
- Projekta akronīms: CB-VET plus
- Projekta veids: ERASMUS-EDU-2023-CB-VET
PIA kapacitātes stiprināšanas projekts ir vērsts uz Ukrainas rietumu reģiona, Latvijas un Itālijas PIA sniedzēju kapacitātes palielināšanu un internacionalizāciju un modernizāciju, lai stiprinātu privātā un valsts sektora sadarbību, uzlabotu PIA kvalitāti un spēju reagēt uz ekonomiskajām un sociālajām norisēm, saskaņot PIA nodrošinājumu ar vietējām, reģionālajām un valsts attīstības stratēģijām tādās jomās kā PIA skolotāju un pasniedzēju profesionālā attīstība, inovācijas PIA un projektā ieinteresēto pušu zaļo un digitālo prasmju attīstība TWIN pārejai, izmantojot metodoloģijas nodošanu un praktisko apmācību, ko vadīs divi pieredzējuši Eiropas PIA sniedzēji.
Horizontāli saskaņoti terciārā un neterciārā līmeņa PIA sniedzēji, koncentrējoties uz viesmīlību, tūrismu un pārtikas ražošanu, sagatavos četras darba paketes, tostarp:
- WP1 “Projektu vadība un koordinēšana”;
- WP2 “Ukrainas profesionālās izglītības skolotāju / pasniedzēju profesionālā attīstība”;
- WP3 “Zaļo prasmju un digitālo inovāciju iekļaušana PIA mācību programmā Ukrainā”;
- WP4 “Projekta rezultātu izplatīšana”, kur WP2 tiks iekļauti pieci metodiskie semināri Latvijā un Itālijā izglītības iestāžu modernizācijai un internacionalizācijai par zaļajām prasmēm; dvīņu pārejai: ESDGC iekļaušana mācību programmā un mācību un mācīšanās procesos; digitālās prasmes: ilgtspējīgas viesmīlības digitalizācijas aspekta integrācija un simulācijas programmatūras izmantošana mācību un mācību procesos, kā arī inovāciju un datorspēļu izmantošana un dizains viesmīlības nozares biznesa un izglītības procesos un NO LEFTOVER Culinary Arts profesionālās izglītības pedagogiem.
Projekts atbalstīs astoņu metodisko instrumentu kopu izstrādi ukraiņu valodā, lai pārnestu inovatīvas un modernas metodikas visā reģionā un nodrošinātu plašāku piekļuvi Eiropas PIA sniedzēju uzkrātajām zināšanām un to izmantošanu, un veicinot izstrādāto inovatīvo projektu ilgtspēju.
CB-VET plus projekts Nr. 101129249 apvieno četrus partnerus: HOTEL SCHOOL Viesnīcu biznesa koledžu, Italian Hospitality School SRL (Itālija), National University of Food Technologies (Ukraina) and Don Bosco Youth Educational Center (Ukraina).






Metodiskie rīkie, ko ir publicējuši partneri
Ir sagatavoti seši izglītības rīki ieviešanai viesmīlības jomas mācību priekšmetos Ukrainas profesionālās izglītības iestādēs. Elektroniskais formāts. Rīki ir izstrādāti ukraiņu valodā, atsevišķo sadaļu skaidrojumi ir pieejami angļu, vācu, poļu un slovāku valodā. Materiālos ir iekļautas atsauces, prezentācijas, uzraudzības līdzekļi, gadījumu un situāciju uzdevumi un vārdnīca.
Pilna informācija par izstrādātajiem izglītības rīkiem ir pieejama National University of Food Technologies mājas lapā. Izglītības rīki ir pieejami arī Moodle vidē. Lai piekļūtu, lūdzam ieiet sistēmā viesa statusā.
![]() |
Pārtikas ražošanas modernizācija. Funkcionālās pārtikas amatniecības tehnoloģiju zaļie aspekti.
Rīks ir veltīts pārtikas nozares attīstības aktualitātēm kontekstā ar pieaugošajām prasībām attiecībā uz produktu kvalitāti, vides drošību un ilgtspējīgu attīstību. Tas izceļ mūsdienīgas pieejas pārtikas ražošanā ar uzsvaru uz ekoloģiski ilgtspējīgu (“zaļo”) tehnoloģiju ieviešanu. |
![]() |
Digitālās tehnoloģijas kā tūrisma biznesa attīstības pamats
Rīks tika izveidots profesionālās izglītības skolotājiem un izglītojamajiem. Tajā vispusīgi aplūkoti mūsdienu tūrisma pakalpojumu digitalizācijas aspekti, kas ir aktuāli strauji mainīgajā tirgus vidē. |
![]() |
Viesnīcu nozares modernizācija mūsdienu Eiropas tendenču kontekstā
Izdevuma galvenā uzmanība ir pievērsta novatoriskām vides pieejām viesnīcu biznesā, jo īpaši zaļināšanas kā ilgtspējīgas attīstības koncepcijas ieviešanu. Tiek aplūkotas būvniecības eko-tendences, videi draudzīgas tīrīšanas tehnoloģijas un monitoringa pasākumi kā vides saglabāšanas instrumenti viesnīcu nozarē. |
![]() |
Restorānu nozares modernizācija mūsdienu Eiropas tendenču kontekstā
Rīks ir veltīts būtiskākajiem restorānu biznesa uzņēmumu attīstības aspektiem, ņemot vērā aktuālos vides aizsardzības un digitalizācijas izaicinājumus. Tajā tiek pētītas galvenās tēmas, kas saistītas ar restorānu biznesa pārveidi, ņemot vērā pieaugošo pieprasījumu pēc atbildības par vidi un jaunāko tehnoloģiju ieviešanu. |
![]() |
Tūrisma nozares modernizācija un internacionalizācija Rīks tika izveidots profesionālās izglītības skolotājiem un izglītojamajiem. Tajā izcelti starptautiskā tūrisma aktivitāšu juridisko mehānismu galvenie aspekti un analizēta globālā pieredze zaļā tūrisma attīstībā, izmantojot inovatīvas tehnoloģijas. |
![]() |
Kā izveidot ilgtspējīgu un inovatīvu biznesu F&B industrijā Ukrainā?
Izdevums ir veltīts ilgtspējīgas digitalizācijas analīzei viesmīlības jomā no F&B industrijas viedokļa pasaulē un Ukrainā. |
Projektu jaunumi
- Notiks metodiskais seminārs izglītības iestāžu modernizācijai un internacionalizācijai
- 2024. gada 27.-31. maijs: HOTEL SCHOOL novadīja izglītības iestāžu modernizācijas un internacionalizācijas metodisko semināru
CB-VET plus projektu Nr. 101129249 līdzfinansē Eiropas Savienība.
