A World of Cuisine: Mobility of Students in Latvia, 3. diena
Erasmus projektu ietvaros katra diena ir piesātināta ar jauniem iespaidiem, pieredzēm un aizraujošajiem brīžiem. Izņēmums nebija arī Erasmus+ projekta “A World of Cuisine” (projekta Nr. 2021-1-TR-KA210VET-000029335) trešā diena, kad kopā ar HOTEL SCHOOL viesiem no Dr. Sadık Ahmet Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi (Turcija) un Colegiul Vasile Lovinescu (Rumānija) redzējām, uzzinājām un izgaršojām patiesi daudz.
Trešdienas, 2022. gada 28. septembra rīts sākās ar smaržīgu un garšīgu Turcijas partneru prezentāciju par Turcijas virtuvi – mēs ne tikai uzzinājām vairāk par Turcijas virtuves tradīcijām, ierasti izmantotajiem produktiem un ēdienu gatavošanas metodēm, bet arī pagaršojām plašu Turcijas garšvielu izlasi, kā arī pamielojāmies ar turku tradicionālajiem saldumiem.
Vēlāk HOTEL SCHOOL Viesnīcu biznesa koledžas šefpavārs Romāns Artamonovs piedāvāja projekta dalībniekiem meistarklasi “Innovation in the Kitchen”, parādot netradicionālas ēdiena gatavošanas iespējas.
Šīs dienas ietvaros uzzinājām vairāk arī par Rumānijas tradicionālo virtuvi, piedaloties Rumānijas partneru prezentācijā par Rumānijas virtuves tradīcijām, receptēm, gatavošanas metodēm un raksturīgo dažādību.
Turpinot Latvijas kulināro tradīciju izpēti, devāmies uz Rīgas Centrāltirgu, parādot Turcijas un Rumānijas viesiem mūsu reģionam raksturīgas ēdienu izejvielas un īpašas delikateses.
Šīs aktīvās dienas noslēgums noritēja Atpūtas centra LIDO, izbaudot ne tikai tradicionālos latviešu ēdienus, bet arī garšīgo LIDO kvasu.
Paldies Erasmus+ programmai par iespēju organizēt tik noderīgas un interesantas aktivitātes!
Projektu “A World of Cuisine”, Nr. 2021-1-TR-KA210VET-000029335, līdzfinansē Eiropas Savienība.