No auditorijas līdz Michelin pieredzei: prakse restorānā “Don Pasquale”
Šovasar mēs dalījāmies ar iedvesmojošu stāstu par diviem mūsu izglītojamajiem, kuri devās praksē uz leģendāro Romas restorānu “Don Pasquale” — Small Luxury Hotels of the World asociācijas biedru, kas iekļauts Michelin Guide un 2024. gadā atzīts par labāko viesnīcas restorānu Itālijā.
Tagad Vjačeslavs ir veiksmīgi noslēdzis savu praksi, un ar prieku dalāmies ar viņa pārdomām un fotogrāfijām, kas atspoguļo darbu un pieredzi “Don Pasquale”.
Vjačeslava stāsts:
“Es piedalījos Erasmus+ praksē Romā. Šeit redzama puse no komandas, ar kuru es kopā strādāju pusotru mēnesi – no jūlija līdz augustam. Attēlos redzama virtuve, kurā strādāju, kā arī noliktava, kur visi produkti tiek uzglabāti noteiktā kārtībā pa plauktiem, ledusskapjos un saldētavās. Var redzēt arī dažus no maniem darbiem: cepumu gatavošanu, mīklas bumbiņu svēršanu sasaldēšanai, mafini cepšanu, tartes sagatavošanu pasniegšanai, vistas gaļas un makaronu mīklas vakuumēšanu, kā arī lielu daudzumu Parmezāna siera rīvēšanu. Kā var noprast, lielākoties es strādāju restorāna ceptuvē, bet dažkārt palīdzēju arī galvenajā virtuvē. Esmu ļoti pateicīgs par šo iespēju un kolēģiem, ar kuriem strādāju. Esmu daudz iemācījies un iepazinis fantastiskus cilvēkus. Paldies!”
Vjačeslava mobilitāte tika īstenota projekta Nr.2024-1-LV01-KA121-VET-000206510 ietvaros, kuru līdzfinansē Eiropas Savienība.
Finansē Eiropas Savienība. Tomēr paustie uzskati un viedokļi ir tikai autora(-u) uzskati un viedokļi un ne vienmēr atspoguļo Eiropas Savienības vai Valsts izglītības attīstības aģentūras uzskatus un viedokļus. Ne Eiropas Savienību, ne Valsts izglītības attīstības aģentūru nevar saukt pie atbildības par tiem.
