A World of Cuisine: Mobility of Students in Latvia, 2. diena – HOTEL SCHOOL Viesnīcu biznesa koledža

A World of Cuisine: Mobility of Students in Latvia, 2. diena

A World of Cuisine: Mobility of Students in Latvia, 2. diena

Piedalīties Erasmus aktivitātēs ir tik pat interesanti, kā tās organizēt!

Erasmus+ projekta “A World of Cuisine” (projekta Nr. 2021-1-TR-KA210VET-000029335) otrajā dienā, 2022. gada 27. septembrī, ar mūsu partneriem no Dr. Sadık Ahmet Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi (Turcija) un Colegiul Vasile Lovinescu (Rumānija) devāmies ārpus galvaspilsētas, lai apmeklētu dažādus pārtikas ražošanas uzņēmumus. Dienas ietvaros mēs izzinājām siera gatavošanas noslēpumus amatniecības sieru ražotnē “Soira” Ādažos. Soira mūs sagaidīja ne tikai ar stāstu par siera tapšanu, bet arī ar sieru degustāciju, ļaujot iepazīt pavisam jaunas garšas, smaržas un tekstūras.

Dienas otrajā pusē viesojāmies Ādažu Čipsu fabrikā, iepazīstoties ar ražotni un čipsu gatavošanas tehnoloģijām, kā arī iejutāmies pārtikas tehnologu profesijā, izstrādājot savu unikālu čipsu recepti!

Aktīvās dienas gaitā paspējām arī apskatīt senatnīgas latviešu mājas, klētis un dzirnavas Latvijas Etnogrāfiskajā brīvdabas muzejā, tādā veidā izzinot arī vēsturiskus ēdiena gatavošanas apstākļus un pieejamās tehnoloģijas.

Īpašs paldies mūsu kolēģei karjeras konsultantei Innai Kučerai, bez kuras atbalsta un iniciatīvas šī diena nebūtu izdevusies tik lieliska!

Projektu “A World of Cuisine”, Nr. 2021-1-TR-KA210VET-000029335, līdzfinansē Eiropas Savienība.

Pieraksties jaunumiem!

Mēs informējam Jūs, ka šī tīmekļa vietne izmanto savus, tehniski nepieciešamus un trešo pušu sīkdatnes failus, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes lietotāju draudzīgumu un garantētu augstu funkcionalitāti. Turpinot šīs vietnes pārlūkošanu, Jūs piekrītat sīkdatņu failu izmantošanai. Uzziniet vairāk par sīkdatņu failu izmantošanu, apskatot konfidencialitātes politiku.