NO LEFTOVER Nordic/Baltic Culinary Arts: digital course with training materials and tools for adult educators (a preparatory project)
Sagatavošanas projekts “NO LEFTOVER Nordic/Baltic Culinary Arts: Digital Course with Training Materials and Tools for Adult Educators”:
- Projekta īstenošanas periods: 01.2022. – 01.2022.
- Projekta koordinators: HOTEL SCHOOL Viesnīcu biznesa koledža
- Projekta Nr. NPAD-2021-PV/10020
Ziemeļvalstu/Baltijas virtuvei ir ļoti sena interesanta vēsture, tradīcijas, receptes un metodes. Mūsdienās kulinārijas māksla ietver ne tikai senas tradīcijas, bet arī ilgtspējības aspektus, piemēram, kultūras mantojuma saglabāšanu un vietējo produktu izmantošanu, moderno tehnoloģiju ieviešanu, inovācijas un digitalizāciju, atkritumu samazināšanu un izšķērdēšanas novēršanu. Projekta ietvaros plānots stiprināt NO LEFTOVERS ideoloģiju ne tikai mājsaimniecību un amatieru līmenī, bet arī profesionālajā līmenī pieaugušo izglītības programmu ietvaros. NO LEFTOVER pieejas fokuss ir vērsts uz tādas kulinārās prakses sekmēšanu, kas apvienotu Ziemeļvalstu un Baltijas virtuves tradīcijas un mūsdienīgos risinājumus atkritumu mazināšanai, kuri tiek piekopti šajās valstīs. Sagatavošanas projekta mērķis ir izstrādāt pieteikumu projektam “NO LEFTOVER Nordic/Baltic Culinary Arts: Digital Course with Training Materials and Tools for Adult Educators”.
Sagatavošanas projektu īsteno HOTEL SCHOOL Viesnīcu biznesa koledža kopā ar STEP BY STEP COUNCULTING (IS-Sfs radgjof, Islande), Com&Train (Dānija) and MITRA (Igaunija).