NO LEFTOVER Nordic/Baltic Culinary Arts: digital course with training materials and tools for adult educators – HOTEL SCHOOL Viesnīcu biznesa koledža

NO LEFTOVER Nordic/Baltic Culinary Arts: digital course with training materials and tools for adult educators

NO LEFTOVER Nordic/Baltic Culinary Arts: digital course with training materials and tools for adult educators
Projekts “NO LEFTOVER Nordic/Baltic Culinary Arts: Digital Course with Training Materials and Tools for Adult Educators”:
  • Projekta īstenošanas periods: 08.2022. – 07.2024.
  • Projekta koordinators: HOTEL SCHOOL Viesnīcu biznesa koledža
  • Projekta Nr. NPAD-2022/10049

Ziemeļvalstu/Baltijas virtuvei ir ļoti sena interesanta vēsture, tradīcijas, receptes un metodes. Mūsdienās kulinārijas māksla ietver ne tikai senas tradīcijas, bet arī ilgtspējības aspektus, piemēram, kultūras mantojuma saglabāšanu un vietējo produktu izmantošanu, moderno tehnoloģiju ieviešanu, inovācijas un digitalizāciju, atkritumu samazināšanu un izšķērdēšanas novēršanu. Projekta ietvaros plānots stiprināt NO LEFTOVERS ideoloģiju ne tikai mājsaimniecību un amatieru līmenī, bet arī profesionālajā līmenī pieaugušo izglītības programmu ietvaros. Projekta partneri detalizētā, radošā, informatīvā un iedvesmojošā veidā demonstrēs pieejas, kā integrēt eleganto un moderno tradicionālo Ziemeļvalstu/Baltijas valstu kulinārijas mākslu ar NO LEFTOVERS ideoloģiju visos kulinārijas mākslas līmeņos.

Projekta “NO LEFTOVER Nordic/Baltic Culinary Arts: digital course with training materials and tools for adult educators” (“Bezatlikumu Ziemeļvalstu un Baltijas valstu kulinārijas māksla: digitālais kurss ar mācību materiāliem un rīkiem pieaugušo izglītotājiem”), Nr. NPAD-2022/10049, ietvaros plānots stiprināt pieaugušo izglītības speciālistu mācību metodes kulinārajās mākslās, īpašu uzsvaru liekot uz Ziemeļvalstu un Baltijas valstu tradicionālo un mūsdienu virtuvi, pielietojot bezatlikumu (NO LEFTOVERS) pieeju dažādos ēdiena pagatavošanas etapos, tai skaitā plānojot sastāvdaļas un porcijas, gatavojot un servējot ēdienu, pārdodot, reklamējot ēdienus un kulinārās koncepcijas, meklējot veidus, kā saprātīgi patērēt atlikumus un atbildīgu gala atkritumu pārvaldīšanu.

Projektā ir iesaistīti pieci partneri – HOTEL SCHOOL Viesnīcu biznesa koledža, STEP BY STEP COUNCULTING (IS-Sfs radgjof, Islande), Com&Train (Dānija), MITRA (Igaunija) un Vilniaus kolegija (Lietuva).


Projekta notikumi
Pieraksties jaunumiem!

Mēs informējam Jūs, ka šī tīmekļa vietne izmanto savus, tehniski nepieciešamus un trešo pušu sīkdatnes failus, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes lietotāju draudzīgumu un garantētu augstu funkcionalitāti. Turpinot šīs vietnes pārlūkošanu, Jūs piekrītat sīkdatņu failu izmantošanai. Uzziniet vairāk par sīkdatņu failu izmantošanu, apskatot konfidencialitātes politiku.