NO LEFTOVER Nordic/Baltic Culinary Arts: digital course with training materials and tools for adult educators
- Projekta īstenošanas periods: 08.2022. – 07.2024.
- Projekta koordinators: HOTEL SCHOOL Viesnīcu biznesa koledža
- Projekta Nr. NPAD-2022/10049
- Projekta mājaslapa: www.no-leftover-nordic-baltic-culinary-arts.com
Ziemeļvalstu/Baltijas virtuvei ir ļoti sena interesanta vēsture, tradīcijas, receptes un metodes. Mūsdienās kulinārijas māksla ietver ne tikai senas tradīcijas, bet arī ilgtspējības aspektus, piemēram, kultūras mantojuma saglabāšanu un vietējo produktu izmantošanu, moderno tehnoloģiju ieviešanu, inovācijas un digitalizāciju, atkritumu samazināšanu un izšķērdēšanas novēršanu. Projekta ietvaros plānots stiprināt NO LEFTOVERS ideoloģiju ne tikai mājsaimniecību un amatieru līmenī, bet arī profesionālajā līmenī pieaugušo izglītības programmu ietvaros. Projekta partneri detalizētā, radošā, informatīvā un iedvesmojošā veidā demonstrēs pieejas, kā integrēt eleganto un moderno tradicionālo Ziemeļvalstu/Baltijas valstu kulinārijas mākslu ar NO LEFTOVERS ideoloģiju visos kulinārijas mākslas līmeņos.
Projekta “NO LEFTOVER Nordic/Baltic Culinary Arts: digital course with training materials and tools for adult educators” (“Bezatlikumu Ziemeļvalstu un Baltijas valstu kulinārijas māksla: digitālais kurss ar mācību materiāliem un rīkiem pieaugušo izglītotājiem”), Nr. NPAD-2022/10049, ietvaros plānots stiprināt pieaugušo izglītības speciālistu mācību metodes kulinārajās mākslās, īpašu uzsvaru liekot uz Ziemeļvalstu un Baltijas valstu tradicionālo un mūsdienu virtuvi, pielietojot bezatlikumu (NO LEFTOVERS) pieeju dažādos ēdiena pagatavošanas etapos, tai skaitā plānojot sastāvdaļas un porcijas, gatavojot un servējot ēdienu, pārdodot, reklamējot ēdienus un kulinārās koncepcijas, meklējot veidus, kā saprātīgi patērēt atlikumus un atbildīgu gala atkritumu pārvaldīšanu.
Projektā ir iesaistīti pieci partneri – HOTEL SCHOOL Viesnīcu biznesa koledža, STEP BY STEP COUNCULTING (IS-Sfs radgjof, Islande), Com&Train (Dānija), MITRA (Igaunija) un Vilniaus kolegija (Lietuva).
Projekta notikumi
- 2022. gada 2.-5.oktobris: Pirmā transnacionālā tikšanās Tallinā, Igaunijā:
- 2023. gada 13.-14. aprīlis: Otrā Transnacionālā tikšanās Odensē, Dānijā:
- 2023. gada 1.-2 decembris: Trešā Transnacionālā tikšanās Sandgerdī, Islandē:
- 2024.gada 29. aprīlis: Projekta “NO LEFTOVER Nordic/Baltic Culinary Arts” rezultātu izplatīšanas konference Rīgā, Latvijā:
- 2024 gada 30. aprīlis: Ceturtā Transnacionālā tikšanās Rīgā:
- 2024 gada 5. jūnijs: Projekta rezultātu izplatīšanas konference Viļņā, Lietuvā:
- 2024 gada 6. jūnijs: Piektā Transnacionālā tikšanās Viļņā, Lietuvā: